Ryhmäliikunta

Fit Hyvinkää tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia ryhmäliikuntatunteja.

Fit Hyvinkäällä on suuri ryhmäliikuntasali SYKE ZONE, sisäpyöräilysali SPINNING ZONE, sekä upea toiminnallisen harjoittelun sali RYSKE ZONE, joissa on tilaa ja happi riittää kaikille liikkujille! 

Voit tulla rentoutumaan rauhallisemmille tunneille, huoltaa kehoasi ammattilaisten opastuksella, tai antaa hien virrata täysillä! Tutustu alta ryhmäliikuntatuntien kuvauksiin ja muista, että olemme apunasi mikäli tarvitset apua sinulle sopivien tuntien valitsemisessa.
 

RYHMÄLIIKUNNAN AJANVARAUSOHJELMA

 

NETTIAJANVARAUSOHJEET

 

Ryhmäliikunta-aikataulu kevät 2023 9.1.2023 alkaen (päivitetty 27.1.23)

 

Liity Facebookissa ryhmäliikunta-asiakkaiden omaan ryhmään:
Fit Hyvinkää ryhmäliikunta INFO

Ryhmä toimii tiedotuskanavana Fit Hyvinkään ryhmäliikunta-asiakkaille. Kun liityt ryhmään, saat ajankohtaista tietoa mm. tuntimuutoksista reaaliaikaisesti.

 

Siirry varaamaan ryhmäliikuntatuntisi »

Tuntikuvaukset

BODYPUMP™

Tunnilla treenataan levytangon avulla koko kehon päälihasryhmiä ja tehdään paljon toistoja hyvän musiikin ja ohjaajan tahdissa. Itsesäädettävien painojen ansiosta, tunti sopii sekä himotreenaajille että vasta-aloittelijoille. Harjoittelu lisää lihasten kestävyyttä, sekä kiinteyttää kehoa ja kohentaa ryhtiä.

BODYCOMBAT™

LES MILLS BODYCOMBAT on täynnä voimaa ja energiaa! Tunnilla haastat kuvitellut vastustajasi eri kamppailulajien (kuten karaten, taekwondon, capoieran, kung fun ja kickboxingin) tekniikoita hyödyntäen. Eläydy toimintaelokuvien sankariksi!

LIHASKUNTO

Tunnilla tehdään lihaskuntoliikkeitä koko keholle. Oman kehon painolla tehtävien harjoitteiden lisäksi välineinä voidaan käyttää mm. käsipainoja, levytankoja tai kahvakuulaa. Jokainen valitsee itselleen sopivat painot ja tekee liikkeet omaa kehoaan kuunnellen. Tunti sopiikin kaikentasoisille kuntoilijoille.

POWERBODY

Tehokas lihaskuntotunti, jossa jalka-, keskivartalo- ja ylävartalon liikkeet vuorottelevat. Ohjaaja varmistaa kunkin liikkuja oikean suoritustekniikan ja vaihtaa tarvittaessa sopivampaan liikkeeseen. Tunnilla jokainen liikkuu oman kuntonsa mukaisesti.

PAKARA

Täsmätunti pakaralihaksille. Harjoituksia tehdään sekä kehon omalla painolla, että erilaisia välineitä hyödyntäen. Lyhyt, mutta tehoa täynnä oleva treeni, joka sopii kaikille.

HIIT

HIIT on korkean intensiteetin intervalliharjoitus, jossa työosuudet ja kestoltaan hieman pidemmät lepojaksot vaihtelevat. HIIT treeni sopii hyvän peruskunnon omaavalle treenaajalle. Tunnilla käytetään oman kehonpainoa sekä lisäpainoja. Tämä tunti ei sisällä erikseen alkulämmittelyä vaan se pitää osallistujien tehdä etukäteen.

YOGA FLEX

Yoga Flex (jooga venyttely) on yhdistelmä joogaa ja liikkuvuusharjoitteita. Toisin sanoen kehonhuoltotunti, jossa joogasta tutut asanat ja venytykset yhdistetään hengitykseen ja mieleen ihanan rentouttavalla tavalla. Keho aukeaa ja lähdet tunnilta levollisin mielin. Ohjelma vaihtuu vuodenaikojen mukaan ja pohjautuu näin ollen seasonal joogaan.

CORE

Nopea ja tehokas treeni keskivartalolle. Tunti sisältää toiminnallisia liikkeitä, jotka vahvistavat keskivartalon lihaksistoa, sekä parantavat tasapainoa ja rangan liikkuvuutta. Liikkeet kehittävät myös kehonhallintaa ja parantavat ryhtiä. "Core"-tunnin liikkeet vahvistavat vatsa-, selkä- ja pakaralihaksia, mikä parantaa ryhtiä ja selkärangan hyvinvointia.

CROSSTRAINING

Tehokas paikkaharjoittelutunti, jossa eri liikkeitä tehdään intervalliharjoittelun tyyppisesti. Harjoituksessa yhdistyy voima, kestävyys, ketteryys ja nopeus. Ohjaaja varmistaa kunkin liikkujan oikean suoritustekniikan ja vaihtaa tarvittaessa sopivampaan liikkeeseen. Tunnilla jokainen saa liikkua itselleen sopivalla tehoalueella.

CIRCUIT

Circuit eli Kuntopiiri on omalla paikalla tehtävä kiertoharjoittelu, joka sopii kaiken kuntoisille. Jokaiselle löytyy sopiva taso toteuttaa liikkeet. Välineinä voidaan käyttää oman kehon painolla tehtävien harjoitteiden lisäksi vaihtelevasti mm. käsipainoja, kahvakuulaa, levytankoa, step-lautaa, keppiä.

FASCIAMETHOD

FasciaMethod -konsepti on suomalainen liikuntatuote, jossa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallinta harjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. FasciaMethod sopii kaikille, jotka haluavat tehokkaasti parantaa suorituskykyään ja edistää hyvinvointiaan.

KEHONHUOLTO

Rauhallinen tunti, jonka tarkoituksena on lisätä kehon liikkuvuutta, hyödyntäen erilaisia kehonhuoltomenetelmiä ja venytystekniikoita. Kehon oikeat linjaukset huomioidaan jokaisessa liikkeessä, joten mm. keskivartalon syvien tukilihasten käyttö tulee tutuksi tällä tunnilla. Tietoinen hengitys on monen liikkeen perusta. Jotta selinmakuuliikkeissä saadaan selkäranka linjattua oikein, on osallistujien hyvä varata mukaan riittävä tuki pään alle esim. kylpypyyhe ja käsipyyhe, joita on helppo taitella sopivaksi. Säännöllinen harjoittelu lisää liikkuvuuden lisäksi oman kehon tuntemusta.

FIT BODY

Fit Body on koko vartaloa kuormittava lihaskuntotunti, joka sisältää alkulämmittelyn, työosuuden ja tunnin lopuksi lyhyen jäähdyttelyn. Tunnilla hyödynnetään musiikin tempoa ja erilaisia välineitä, kuten levytankoa, käsipainoja ja steppilautaa. Fit Body sopii niin vasta-alkajalle kuin kokeneemmallekin treenaajalle.

STEP + BODY

Tehokas sykkeennosto-osuus step-laudalle askeltaen aerobistakuntoa sekä jalkojen ja pakaroiden lihaksia vahvistaen. Body -osuudessa vahvistetaan monipuolisesti lihaksistoa erilaisia tehovaihtoehtoja käyttäen.

SPIRALS

Spirals on tahdiltaan rauhallinen, pilatekseen ja tanssiin perustuva tunti, jonka ovat kehittäneet alan ammattilaiset, Michael King ja Veronica Ponieman. Tunti kehittää kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Tunnilla edetään musiikkikappale kerrallaan ja jokaisella kappaleella on oma teemansa. Koreografiat ovat helppoja, eivätkä juurikaan liiku tilassa. Tunnilla ei käytetä kenkiä. Tervetuloa nauttimaan musiikin ja liikkeen harmoniasta!

PILATES

Pilates on Joseph Pilateksen 1900-luvun alussa kehittämä kehonhallintamenetelmä, joka opettaa käyttämään kehoa kokonaisuutena. Pilates vahvistaa syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa tehokkaasti, kohentaa ja ylläpitää ryhtiä sekä pitää selän terveenä. Pilates myös parantaa hengitystekniikkaa ja kehotietoisuutta. Menetelmän avulla voi harjoittaa tasapainoisen ja vahvan lihaksiston sekä joustavat nivelet ja hyvän lihasvenyvyyden.

KAHVAKUULA

Huipputehokas, tasapainoa ja vartalon hallintaa kehittävä jumppa kahvakuulan kanssa. Valitse kuulasi paino oman kunnon mukaan.

TABATA

Tabata on korkean intensiteetin harjoitus koko vartalolle. Lepojaksot ovat lyhyitä, lihas väsyy ja syke nousee korkealle. Lihasten lisäksi sydän- ja verenkiertoelimistö saa ärsykettä ja kestävyyskunto kohoaa. Tabata treeni noudattaa aina samaa selkeää kaavaa. Yksi työosuus kestää 4 minuuttia. Se koostuu 20 sekunnin työosuudesta ja 10 sekunnin tauosta. Kun neljä minuuttia on täynnä huilataan hetki ja vaihdetaan seuraavaa työosuutta varten liikket. Kaikki liikkeet pystytään varioimaan jokaiselle osallistujalle sopiviksi ja ne voidaan toteuttaa oman kehon painolla tai kevyillä lisäpainoilla. Tämä rasvanpolttoa tehostava tunti soveltuu niin vasta-alkajille kuin kovemmallekkin treenajalle.

ZUMBA®

Zumba® on kolumbialaisen Pérezin kehittämä kuntotanssimuoto, josta on tullut valtava hitti maailmalla. Tunnilla hyödynnetään kaloreita kuluttavaa ja kuntoa kohottavaa intervalliharjoittelua; tanssiliikkeitä tehdään vuoroin nopeaan ja hitaaseen rytmiin. Tunnin kantavana ajatuksena on liikunnan ilo ja liikkeiden helppous. Zumbassa kaikki pääsevät nauttimaan tanssin ilosta.

KUNTOTANSSI

Monipuolinen, helppo ja hauska tanssitunti, jossa liikutaan erilaisten musiikkien tahtiin, tanssityylien vaihdellessa. Tunti kehittää kuntoa, kestävyyttä, koordinaatiota ja vartalonhallintaa. Tunnilla jokainen kappale on erilainen mm. rock’n roll, disco, hiphop, jazz, lattari. Tunnilla pärjää kokemattomampikin tanssija helppojen, mutta innostavien koreografioiden saattelemana. Lopuksi lyhyet, palauttavat venytykset.

RVP

Täsmätunti pakaroille, reisille ja vatsalihaksille. Harjoituksia tehdään sekä kehon omalla painolla, että erilaisia välineitä hyödyntäen. Tehokas treeni, joka sopii kaikille.

SISÄPYÖRÄILY VAUHTIKESTÄVYYS

Alkulämmittely nousujohteisesti. 45 min tunnista ollaan hengästyneitä. Asiakas määrittelee itse, kuinka hengästynyt haluaa olla ja säätelee sen vastuksella. Kierroksia on 3–4 ja jokainen kierros päättyy voimakkaaseen sykkeennostoon ja näin parannetaan hapenottokykyä. Tunti on selkeä ja yksinkertainen mutta tehokas. Tunnilla huomioidaan eri kuntotasoset asiakkaat.

SISÄPYÖRÄILY PERUS- JA VAUHTIKESTÄVYYS

Alkulämmittely nousujohteisesti, jonka jälkeen liikutaan perus- ja vauhtikestävyysalueilla. Työosuuksien välissä palautusosuudet. Tunti sopii kaiken kuntoisille, sillä tunnin rasittavuutta voi helposti itse säädellä pyörän vastuksen avulla. Maanantaina tunnilla poljetaan kotimaisen kevyen musiikin tahtiin.

MUOKKAUS

Tunnin tavoitteena on käydä läpi terveyskunnon kannalta tärkeät osa-alueet. Alussa on noin 5 minuutin aerobinen osuus sisältäen helppoja askelsarjoja. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, käsi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen.

TEHOMUOKKAUS

Tunnin tavoitteena on käydä läpi terveyskunnon kannalta tärkeät osa-alueet. Alussa on noin 5 minuutin lämmittely. Tämän jälkeen jatketaan lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, käsi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen pumppitankoa tai käsipainoja sekä tehokeinoja apuna käyttäen.

Ryske cross

Toiminnallista treeniä erilaisilla välineillä. Tämä tunti tehdään ryhmässä, mutta yksilöinä. Ohjaaja auttaa sinua ja näyttää tekniikat liikkeisiin. Tunnilla tehdään liikkeitä toistoja, tai aikaa vastaan. Itse pystyt määrittelemään vastuksen. Tällä tunnilla voit ylittää itsesi ja löytää uusia liikkeitä treeneihisi! Tunti on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia uutta, sekä kehittyä treeneissä.